מצרכים להכנת סושי


נורי

מה זה נורי?

nori
נורי הוא סוג של דף עשוי אצה קלויה המשמש להכנת סוגים שונים של סושי. הנורי הוא שמחזיק ביחד את כל המרכיבים השונים של הסושי. לרוב מגיע באריזות של 10, או "אריזות חיסכון" של 50. לרוב השימושים הביתיים מומלץ להסתפק באריזה של 10 דפי נורי, וזאת משום שיש להם נטייה לההרס לאחר הפתיחה.

איך להשתמש בנורי?

כאמור הנורי משמש להכנת סוגים שונים של סושי. הנורי מעניק לסושי טעם אצה יחודי, יש לו יתרונות תזונתיים רבים, והוא משחק תפקיד חשוב בשמירה על המבנה של הסושי. דף אצה של נורי צריך לצאת מהאריזה כשהוא יבש ופריך. כאשר משתמשים בנורי להכנת סושי, הוא בא במגע עם האורז הלח, ומיד נעשה גמיש ומעט דביק. הנורי חייב להישאר יבש לחלוטין עד השימוש, אחרת הוא לא ידבק היטב והרול יתפרק בקלות.

איפה ניתן להשיג נורי?

היום ניתן למצוא נורי להכנת סושי כמעט בכל סופר-מרקט. אם לא מצאתם נורי בסופר-מרקט הקרוב לביתכם, נסו בחנות מזון אסיאתי, סניפי טיב טעם, AM:PM, או בחנויות הטבע. המחיר לאריזה של 10 דפי נורי משתנה מיצרן ליצרן, מרשת לרשת ומזמן לזמן, ועם זאת טווח מחירים סביר לחבילה של נורי סטנדרטי עומד על כ-15-8 ש"ח. ניתן גם להזמין נורי אונליין ומוצרי סושי נוספים באתר של vitaminglobal.co.il.

אורז

כיצד לבחור ולהכין אורז סושי?

לבחור נכון

sushi-rice-small
נכון שהיפנים חשבו על הכל? אז זה עוד כלום, כי הם אפילו המציאו אורז מיוחד סושי, והם כל כך השקיעו בו שהם אפילו עשו אותו עגול כדי שלנו בני-התמותה יהיה קל לזהות אותו בסופר-מרקט של הפועלים הזרים.
טוב, עד כאן פניני חוכמה. אז איך בוחרים אורז סושי? פשוט רואים שהוא עגול. לרוב יופיע עליו כיתוב המציין בפירוש אורז לסושי. ניתן למצוא אורז לסושי כמעט בכל סופר-מרקט. אם לא מצאתם בסופר-מרקט הקרוב לביתכם, נסו בחנות מזון אסיאתי, סניפי טיב טעם, AM:PM, או בחנויות הטבע. המחיר לאריזה של קילו אורז לסושי משתנה מיצרן ליצרן, מרשת לרשת ומזמן לזמן, ועם זאת טווח מחירים סביר עומד על כ-15-20 ש"ח. ניתן גם להזמין אורז לסושי אונליין ומוצרי סושי נוספים באתר של vitaminglobal.co.il.

הכנה של האורז

ראשית יש לשטוף את האורז היטב מכל הג'יפה, 2-3 דקות מתחת לזרם של מים עד שכבר לא יצא לבן מהאורז. מומלץ להיעזר במסננת. לאחר שסיימתם לשטוף את האורז, הניחו אותו בעדינות בתוך סיר והסיפו מים: עבור 2.5 כוסות אורז, 3 כוסות מים. לא להגזים עם המים אחרת תצא לכם דיסה. לא נעים.

בישול האורז

את האורז יש לבשל תחילה על אש גבוהה תוך כדי עירבוב מדי דקה-דקתיים, לאחר שהגיעו המים לרתיחה, לכסות את הסיר (כן זה הכרחי, אחרת האורז מאבד נוזלים) ולהנמיך ללהבה נמוכה (גם זה הכרחי, אחרת ישרף כל העסק). לאחר כ10 דקות אפשר לכבות את האש, להרים את המכסה ולראות שהאורז מוכן. עכשיו לכסות בחזרה ולתת לאורז עוד כ 5 דקות לפני שמוציאים אותו מהסיר

הוצאת האורז

נשמע כמו בדיחה נכון? אבל זה לא. יש שני דברים שחשוב לזכור כשמוציאים את האורז מהסיר:
  1. יש להשתמש בכף עץ או פלסטיק, לא מתכת, אחרת האורז ינזק.
  2. לא לגרד את האורז מתחתית הסיר. האורז שיוצא בקלות- מעולה, אורז שלא, שישאר. הוא לא יעשה טוב לסושי.

פיזור תחמיץ

התחמיץ הינו תמיסה של חומץ אורז עם סוכר, מלח ומירין. לאחר הוצאת האורז מהסיר, יש לפזר על האורז את התחמיץ ולערבב היטב עם כף עץ. כעת יש להניח לאורז להתקרר; אפשר לשים על החלון, אבל בשום פנים ואופן לא במקרר, זה עושה את העסק עיסתי וחבל על כל העבודה.

חומץ 



חומץ אורז להכנת סושי
החומץ בתוספת הסוכר מקנה לאורז את הטעם החמוץ מתוק, שמאוחר יותר נותן בסיס של טעם לכל הסושי שתכינו עם אותה קערה של אורז, לכן קחו את הדברים לפי טעמכם ואם אתם אוהבים יותר חמוץ ממתוק, תשתמשו ביותר חומץ, ואם יותר מתוק מחמוץ, שימו יותר סוכר. בשביל פעם ראשונה אני ממליץ שבכל זאת תדבקו בהוראות שמופיעות במדריך
טוב שכנעת אותי, אז מה עושים עם זה?
על מנת להכין התחמיץ לשלוש כוסות אורז (לפני בישול) יש להכין מראש:
חצי כוס חומץ אורז
שתי כפות סוכר
שתי כפיות מלח
מוצאים סיר קטן, או אפילו פינג'אן, זורקים פנימה באלגנטיות את כל המרכיבים ומערבבים על אש גבוהה עד היווצרות תמיסה אחידה (הכוונה שאין יותר משקעים של סוכר ומלח בלמטה של הפינג'אן) וזהו זה .
את תמיסת החומץ המוכנה יש להוסיף לאורז. איך ומתי? כאשר האורז מוכן, יש להעבירו מהסיר לכלי קירור, קערה או תבנית עם שטח פנים שיאפשר לאורז להתקרר בצורה יעילה. מיד עם ההעברה, כאשר האורז עוד חם, יש למזוג את תמיסת החומץ ולערבב. כאשר האורז התקרר ניתן להשתמש בו להכנת הסושי.
היכן ניתן להשיג חומץ אורז?
ניתן למצוא חומץ אורז לסושי כמעט בכל סופר-מרקט. אם לא מצאתם בסופר-מרקט הקרוב לביתכם, נסו בחנות מזון אסיאתי, סניפי טיב טעם, AM:PM, או בחנויות הטבע. המחיר לבקבוק חומץ אורז לסושי משתנה מיצרן ליצרן, מרשת לרשת ומזמן לזמן, ועם זאת טווח מחירים סביר עומד על כ-15-20 ש"ח. ניתן גם להזמין אורז לסושי אונליין ומוצרי סושי נוספים באתר שלvitaminglobal.co.il.

מחצלת סושי

מחצלת במבוק הינה שימושית מאוד בהכנת סוגים שונים של סושי. השימוש במחצלת אינו חובה אך היא יכולה לעזור מאוד במיוחד בפעמים הראשונות
?איך בוחרים
ישנם שני סוגים של מחצלות. הסוג הזול, שבו מקלות הבמבוק עגולים משני הצדדים, זה רע. הסוג השני של המחצלות יעלה במקרה הרע 2-3 שקלים יותר, והוא מכיל את שיא הקידמה המערבית - צד אחד שטוח. תגלו מהר מאוד שמחצלת עם צד אחד שטוח נוחה יותר לעבודה וניתן להגיע איתה לתוצאות מרשימות יותר
bamboo-mat

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה